Your money or your life

28 oktober • Gästinlägg

Detta inlägg är skrivet av Sverigekredit.se.

sverigekredit.logo

I början av 2013 fick vi idén att ta pulsen på den Svenska finansmarknaden och sakta men säkert skapades Sverigekredit.se till en ganska opportunistisk webbsida med omfattande innehåll, enkel teknik och stort fokus på SEO, vilket fungerat bra under en lång tid. Ingenting varar för evigt brukar man säga och det fick vi erfara.

Framgång blir motgång

Sverigekredit visade en god utveckling under 1,5 år och, tills dess att vår digitala Gud (G) valde att avrätta webbsidan med ett enda hugg. Över en natt försvann Sverigekredit helt från sökmotorn och plötsligt stod vi där som strandade sjömän på en öde ö med vårt skepp bubblandes på havets botten.

Efter över en månads extremt hårt arbete och ca 700 mantimmar sträckte ”G” ut sin hand och hjälpte oss upp igen. Skeppet flöt än en gång och ytterligare renoveringsarbete inleddes för att få Sverigekredit att segla vidare.

Dina pengar eller ditt liv

Vår s.k digitala Gud har en egen benämning på vissa branscher och sökord inom finans, läkemedel, hasardspel och andra sökord som är förknippade med produkter och tjänster som direkt kan påverka din ekonomi och/eller din hälsa. Alla sökord som är förknippade med att låna pengar ingår i denna kategori. Benämningen för kategorin är ”Your money or your life” och det är för ”G” ett samlingsord över sökord som granskas extra hårt, både algoritmiskt och manuellt av sökmotorns experter.

Detta innebär att en webbsida som arbetar med sökord som ingår i denna kategori, löper betydligt högre risk att bli granskad och straffad för minsta övertramp av G’s riktlinjer. En webbsida som handlar om t.ex kläder, skor eller elektronik kan med mycket enkla medel uppnå goda, långvariga resultat. Men en webbsida som handlar om lån, läkemedel och andra stora, livsavgörande sökord, måste lägga ner ett enormt arbete och ofta inneha en hög teknisk kompetens för att inte bara ha en chans att konkurrera, utan också för att bli långvarig.

Kunskap är viktigt, resurser är allt

Att veta vad man håller på med är förstås avgörande vad man än ska göra men det är resurserna som sätter gränsen för vad man kan uppnå. De som lyckas är inte de som råkat halka över ett bananskal landat på en räkmacka och åkt rakt in i La-La land. Nej, de som lyckas är de som är realistiska och som vet att de har resurserna. Att åka till Las Vegas och sätta sig vid det största pokerbordet med en tusenlapp är kanske ingen bra idé, så att säga.

Vi är idag glada att vi har resurserna och kunskapen men vi slutar aldrig att ta lärdom av det vi gör.

Tack till Adtraction

Kort efter vår start med Sverigekredit så fick vi god kontakt med Adtraction som vi idag arbetar nästan helt uteslutande med. Vi ser Adtraction som ett gäng jordnära och kompetenta människor som vi trivs väldigt bra med. De har varit ytterst hjälpsamma under vårt arbete, framför allt på ett mentalt plan. Vi ser Adtraction som ett självklart val av samarbetspartner, inte bara för att de är störst i sin nisch utan för att de även har störst hjärta för oss ”affar”.