Lär känna Lånakuten

Lånakuten är en sajt inom finans som jämför snabblån och är Adtractions allra första registrerade affiliate. Vi har ställt frågor till Maria, läs svaren nedan! 

Vilka är ni och vad gör ni? Hur startade ni?

Lånakuten startade som ett hobbyprojekt på en gratisdomän för 10 år sedan. Som höggravid låg jag sömnlös på nätterna och surfade runt för att få tiden att gå. Bestämde mig för att testa koda html vilket var helt nytt för mig. Jag älskar att lära mig nya saker. Ju större utmaning desto bättre. Att min första hemsida kom att handla om snabblån var en slump då de första, så kallade mobillånen, just lanserades. Vid starten fanns det inga affiliateprogram för dessa lån och jag hade inte en aning om att detta skulle bli min livsförsörjning.

Efter att min fula sajt indexerats av Google dröjde det inte länge innan Folkia och Ferratum hörde av sig till mig och ville samarbeta. Jag började då att forska i hur man skulle kunna synas högre upp hos Google och lusläste SEO-forum och dokumentationer, främst från USA. I takt med att jag ett år senare, väntade mitt andra barn så hade flera mobillån lanserats på marknaden och de började då även dyka upp i affiliateprogram. Jag registrerade mig hos varje partnerprogram jag kunde hitta, men det var först då jag kom i kontakt med Adtraction som min verksamhet blev seriös.

Hur ser kommande år ut, något skoj som ni kan dela med er? / Vad är det bästa med att arbeta på Lånakuten?


Lånakuten är numera så etablerad att sajten rullar på av sig själv, vilket kan bli långtråkigt när man har myror i brallan. Jag söker ständigt nya utmaningar. En av mina utmaningar har alltid varit att ”Jag kan själv”. Att vara affiliate ska inte vara en avancerad business med stora utgifter. Jag anlitar inga andra till hjälp och lägger inte ut pengar på annonseringskostnader eller dyra tjänster. Hyr heller inget flådigt kontor, utan arbetar hemma i soffan, eller på restaurangen eller toaletten J . Där jag befinner mig för stunden. Tankar på jobb och nya idéer finns alltid i huvudet vart jag än befinner mig. Sen så är jag domänoholic. Jag ser domännamn i allt och just domäner är egentligen företagets enda utgifter. Den största fördelen är att jag har mycket tid för mina barn och att de blir smarta på kuppen. Hur många 8-åringar kan registrera domäner och skapa hemsidor i WordPress? Hos oss finns det två små barn med samma brinnande intresse för IT som mamma, vilka själva sitter på en portfölj med hemsidor.

Vad finns det för fördel med att vara affiliate hos Adtraction?

Fråga istället vad det finns för nackdelar med att vara Någon nackdel kan jag inte komma på och fördelarna så många att det inte ryms att räkna upp. Utbetalningsgaranti, cleanlinks och attraktiva proviosioner, trevlig och mycket kompetent personal som ställer upp oavsett vad. Adtraction är som ens egen familj. Man tycker så mycket om dem, så att provisionen inte alltid väger tyngst. Nu är ju Adtraction väldigt bra förhandlare och efterfrågar man ett program så fixar de snabbt fram ett avtal med ny kund. Det finns helt enkelt ingen anledning att jobba med fler affiliatebolag än Adtraction då de har ”hela paketet”.

Det är ofta som andra affiliatebolag erbjuder provisionerna upp till det dubbla men allt handlar inte om pengar. Jag trivs bäst med Adtraction.

Om du skulle vakna imorgon och ha fått en superkraft, vilken skulle du välja?

Jag skulle gärna vilja ha mer tid till att hinna med alla projekt som flödar i mitt huvud. Det fanns en tid då jag orkade vara vaken dygnet runt. Men med 2 barn hemma somnar jag ofrivilligt på nätterna numera. Skulle vilja ha en superkraft som gör att jag aldrig behöver sova.