Kom igång på fem minuter

1 september • Guider

Kom igång och tjäna pengar med Adtraction på 5 minuter! Klicka på bilderna för att förstora!


1. När du loggar in på ditt konto hos Adtraction behöver du först lägga till en kanal. En kanal är ett ställe där du vill placera länkar från våra annonsörer. Det kan alltså vara en webbplats, en blogg, ett nyhetsbrev, etc.


2. När du har lagt till en kanal kommer Adtraction att granska den för att säkerställa att den är lämplig för våra annonsörer att synas på. Vi tillåter exempelvis inte stötande innehåll eller halvfärdiga webbplatser.

När Adtraction har granskat din kanal får du ett email från Adtraction. Så fort du har minst en godkänd kanal i ditt konto kan du börja ansöka till våra annonsörer.

Du kan lägga till så många kanaler du vill i ditt konto. Om du exempelvis har två bloggar, så lägger du till två kanaler i ditt konto, en för varje blogg. För att lägga till fler kanaler klickar du på plustecknet uppe i högra hörnet i ditt konto.


3. För att hitta alla annonsörer som finns tillgängliga hos Adtraction klickar du på Annonsörer och sedan Alla annonsörer i vänstermenyn. Klicka sedan på en kategori som passar dig.


4. Du får nu en lista över alla annonsörer som finns tillgängliga i kategorin du valt. Klicka på länken Ansök vid den annonsör du är intresserad av.


5. Varje annonsör har en sida som beskriver programmet. Här finns information om vilken ersättning annonsören erbjuder, vilka regler som gäller vid marknadsföring av denna annonsör, samt färdigt annonsmaterial du kan använda. Klicka på knappen Ansök för att ansöka till annonsören.

Annonsören kommer sedan att utvärdera om de vill synas på din kanal. Därefter får du ett email från Adtraction. Du kan ansöka till så många annonsörer som du vill.


6.  Om annonsören godkänner din kanal får du tillgång till länkar och annonser. Det är alltså fritt fram att tjäna pengar på dina länkar till annonsören! När en besökare klickar på en länk från Adtraction på din webbplats och sedan genomför ett köp på annonsörens webbplats får du provision.

Det lättaste är att använda Min affiliatelänk som är en textlänk som pekar på annonsörens hemsida. Om du använder den för att länka till annonsören kommer Adtraction att spåra klick på länken och du får provision för köp som görs av personer som klickat på länken.

Med hjälp av knappen Anpassa länk kan du själv välja vilken sida hos annonsören som länken skall peka på. Detta är bra om du vill länka till en speciell produktsida hos annonsören i stället för till hemsidan.

Om du föredrar bildannonser finns det också ett antal färdiga annonser att välja bland. Du hittar dessa under rubriken Annonser och länkar.