Content marketing inom affiliatemarknadsföring

10 maj • Allmänt

Uttrycket ”content marketing” spreds som en löpeld under förra året och plötsligt började varje annonsbyrå säga att de jobbar med det. Men vad är det egentligen? Och hur kan vi använda det inom affiliatemarknadsföring?

Varje konsument blir dagligen överöst med marknadsföring, annonser och information. Resultatet är att de har blivit smartare när det gäller att ignorera annonser och leta information på ett sätt som gör att de slipper se dem.

I och med att annonserna tappar effekt så uppstår nya former av marknadsföring. En av dem är content marketing.

Content marketing, eller innehållsmarknadsföring som det ibland kallas, handlar om att producera och marknadsföra innehåll som ger ett värde och bygger upp ett förtroende hos målgruppen. Det är ett sätt att driva trafik, skapa en krets av trogna läsare och göra besökare till kunder. Bloggposter, videos, bilder och infografik är alla exempel på content marketing.

För affliates

Content marketing handlar om att erbjuda så bra innehåll inom ditt område att besökaren ser dig som en specialist och återkommer för att lära sig mer. Väl genomfört kan content marketing få besökarna att följa dina råd, göra det du ber dem om och, slutligen, få dig att tjäna pengar.

Fyra snabba steg för att börja med content marketing

Följ dessa fyra steg för att komma igång med content marketing redan idag.

Steg ett: Planera. För att skapa bra innehåll krävs en plan. Fundera över vad du vill uppnå med din marknadsföring. Vilken är din målgrupp och vad kan du hjälpa dem med? Vilken typ av innehåll ska du skapa? Gör research och en sökordsanalys.

Steg två: Lista idéer. När du vet vilka ämnen du ska skriva om är det dags att lista vilka inlägg som ska skrivas, vilka foton som ska tas eller vilka videos som ska spelas in.

Steg tre: Gör en kalender. En kalender gör att du kan planera upp arbetet, när varje del ska vara klar och den håller dig motiverad att inte skjuta upp arbetet.

Steg fyra: Skapa innehåll. Nu när du vet vad du ska producera och när det ska publiceras är det bara att börja följa den plan som du har satt upp.

Gyllene regler inom content marketing

Slutligen så finns det några gyllene regler att hålla sig till för att skapa riktigt bra content.

  • Erbjud något av värde. Ge besökaren något som den inte har fått tidigare, eller paketera informationen på ett nytt sätt. När en besökare landar på din site så letar den efter något, se till att svara på frågorna.
  • Ge innan du tar. Genom att erbjuda besökaren något innan du ber om till exempel en mailadress är det större chans att du kommer att få den. Och om besökaren ändå tackar nej tillhör hen nog inte din målgrupp.
  • Håll det kortfattat. En ny besökare letar efter svar på en fråga och kommer inte att läsa en roman för att komma fram till svaret. Håll texten lättläst med tydliga uppdelningar som gör det lätt för besökaren att hitta det hen letar efter.
  • Kom ihåg att content marketing inte är samma sak som en säljtext. Content handlar om att erbjuda kunderna värde. Visa att du vet vad du pratar om först, sedan är det dags att sälja.