Adtraction presenterar AdTailor

3 oktober • Verktyg

AdTailor är ett verktyg som möjliggör för affiliates att skapa personligt utformade annonser baserat på produktfiler från e-handlare som är anslutna till Adtraction.

De flesta e-handlare inom retail-segmentet jobbar med produktfiler som möjliggör för exempelvis Prisjakt och Pricerunner att indexera deras produktutbud. Produktfilerna innehåller information såsom aktuella priser, bilder och produktbeskrivningar.

Genom att importera e-handlarnas produktfiler till sitt system ger Adtraction affiliates möjlighet att använda detaljerad produktinformation i sin marknadsföring. Exempelvis för att bygga en egen sökmotor för ett särskilt produktsegment, eller en galleria med produkter inom en viss produktkategori.

Hittills har emellertid produktfiler krävt vissa programmeringskunskaper hos affiliates. Adtraction presenterar nu AdTailor, ett verktyg som gör detaljerad produktinformation lättillgängligt för alla affiliates – oavsett teknisk nivå.

Med AdTailor skapar affiliates enkelt egna annonser som innehåller precis de produkter de önskar marknadsföra på sina webbplatser. AdTailor möjliggör för affiliates att:

  • söka bland hundratusentals produkter med en knapptryckning
  • lägga till valfria produkter i annonser – inklusive namn, bild, pris och direktlänk
  • lägga till egna kommentarer och texter för respektive produktange valfri storlek och form på annonser

Med AdTailor ökar affiliates sina intäkter genom att marknadsföra de produkter som lämpar sig för just deras webbplats, snarare än allmänna banners.