Elampan

17 december • Annonsörer

Idag välkomnar Adtraction Elampan som ny annonsör!

Webbutiken Elampan.se drivs av företaget Edututor AB i Finland.

Hos Elampan finner all sorts du Led-belysning  av hög kvalitet. De prioriterar snabba leveranser och skickar under vardagar beställningar samma dag som dem kommer in.

Välkommen att ansöka till Elampan affiliate!

 

Cykelkraft

6 december • Annonsörer

Adtraction välkomnar Cykelkraft som annonsör!

Cykelkraft AB startades 1994. De driver idag en fysisk butik, verkstad samt en webb butik.

Deras butik är välfylld, fräsch, modern och har mycket kunnig personal.
De erbjuder ett stort sortiment av cyklar, kläder, tillbehör, reservdelar för cyklar & mopeder.

Välkommen att ansöka till Cykelkraft affiliate!

 

MrJet

22 november • Annonsörer

Adtraction välkomnar MrJet som annonsör!

MrJet är en av Skandinaviens ledande nätresebyråer med ett stort utbud av flygbiljetter, hyrbilar, hotell och paketresor. MrJet grundades 1997 och är en del av ebookers, med verksamhet i 12 europeiska länder. MrJet samarbetar med de flesta av de större flygbolagen och reseleverantörer av hyrbil och hotell.

Välkommen att ansöka till MrJet affiliate!

 

Mekonomen

13 november • Annonsörer

Adtraction välkomnar Mekonomen som annonsör!

Mekonomen gör BilLivet enklare. Privatperson, företagare, mamma, pappa eller mormor – devill ge alla ett enklare BilLiv. Det är också därför de erbjuder både service av din bil och ett stort utbud av produkter, här på webben och i våra butiker runt om i landet.

Välkommen att ansöka till Mekonomen affiliate!

 

Bagaren och Kocken

24 oktober • Annonsörer

Adtraction välkomnar Bagaren och Kocken som annonsör!

 

Bagaren och Kocken är ett Svenskt företag med inriktning på spännande produkter för hemmet och köket. De säljer produkter som de själva tycker om, produkter med bra kvalitet,  snygg design och gärna med glada färger.

Välkommen att bli Bagaren och Kocken affiliate!

 

Hobbex

16 oktober • Annonsörer

Adtraction välkomnar Hobbex som annonsör!

Hobbex, som funnits i över 50 år, grundades 1961 och har sedan dess haft en ledande position inom ett antal produktområden, såsom Radiostyrt, Skytte, Roliga prylar och häftiga Leksaker. Hobbex mål är att deras Kunder upplever att Hobbex har det bästa sortimentet inom dessa områden.

Välkommen att bli Hobbex affiliate!

 

MyLoan

8 oktober • Annonsörer

Adtraction välkomnar MyLoan som annonsör.

 

MyLoan är idag en av Sveriges ledande oberoende låneförmedlare och har som yttersta mål och uppgift att hjälpa Sveriges låntagare att sänka sina lånekostnader inom privatlån. Enkelt, tryggt och helt kostnadsfritt. Detta gör de genom att låta bankerna tävla om varje enskild kund genom att buda på deras låneförfrågan. MyLoan samarbetar i dagsläget med ett tiotal banker, varav en av Sveriges storbanker. MyLoans kunder kan ansöka om nytt privatlån, nytt billån eller om att samla befintliga lån och krediter.

Välkommen att bli MyLoan affiliate!

 

Att skapa en solid sajt som ensam affiliate

10 september • Gästinlägg

Den här artikeln är ett gästinlägg av Simon Nyström, som jobbat på nätet inom affiliatebranschen i snart 9 år. Simon har genom åren i etapper levt helt på sina egna projekt men även jobbat som anställd med eget företag åt andra.

Att skapa en solid sajt som ensam affiliate

I den här artikeln tänkte jag lägga fokus på hur du bäst jobbar ensam eller i mindre team med affilatemarknadsföring för bästa möjliga synlighet. Det är en förklaring över hur jag överlag tycker är ett lämpligt sätt att jobba på när det gäller sajtutformning, innehåll och kommunikation för att nå målet. Artikeln kan förhoppningsvis ge lite inspiration till dig som sitter hemma och knackar kod och bygger sajter helt själv, har vilja, kunskap och energi men tror att ”det är för sent”. Än är det nämligen inte för sent om du jobbar på rätt sätt.

 • Den här artikeln är för dig som verkligen brinner för affiliatemarknadsföring och är beredd att lägga ner mycket tid på ett eller några få projekt och skapa en stabil sajt med potential att synas under lång tid i Google.  Tro inte att det ska gå enkelt, det är jobbet som ger resultat i slutändan.
 • Den här artikeln är ej till för dig som vill tjäna snabba cash och som hellre skapar massor av sajter för att få ”många bäckar små” istället för att satsa ordentligt. Det går att tjäna pengar så också men det är inte min tekopp. Dessutom har Google blivit bättre på att ge lägre prioritet till dessa sajter om det finns bättre alternativ att lista.

13 Punkter som ger dig fördelar som affiliate

Var för sig ger dessa punkter inte speciellt mycket alls. Ju fler punkter som du prickar in desto sannolikare är det att du faktiskt har skapat en kvalitetssajt med möjligheter att synas bra i Google. Jag har försökt att lista punkterna i en så sammanhängande ordning som möjligt.

 1. Var delaktig i innehållet
  Om du inte kan skriva bra och om det enda som finns i ditt bakhuvud är $$$ och att få saker billigt när du skapar din sajt så lär du inte skapa så mycket intresse överhuvudtaget.  Skriv kvalitetstexter. Om du alltid överlåter allt skrivande åt andra eller beställer texter så är du definitivt inte unik och du kommer att ha dålig koll på vad som publiceras, vad som är av värde och var informationen som du kan använda i din marknadsföring ligger.  Du tappar den viktiga röda tråden som du kan använda dig av senare när det är dags för att skaffa länkar.
 2. Tillför värde
  Om ditt enda mål är att skicka besökaren till en webbshop för att du ska få hänvisningsprovision så är det inte tillräckligt. Du och en babiljard andra gör det och Google kan gärna lista butikerna före din sajt.  Google bekämpar aktivt s.k tunna sajter utan innehåll som inte utmärker sig. Var minst lika bra som den affiliatesajt som rankar först.  Tillför sedan något extra. Du ska inte jämföra dig mot företaget som står för produkten eller tjänsten, du ska jämföra dig mot de affiliatesajter som rankar i första hand. Och vara mycket bättre i slutändan.
 3. Håll dig till ämnet
  Affiliatesajter ska vara små, kompakta och relevanta för ämnet för att ranka bra. Jag ser ingen nackdel med att lägga en eventuell blogg utanför sajten (blogg.dinsajt.se) om du vill blogga nyheter och småsaker som annars kan spreta ut för mycket och försämra relevansen.   Du kan skapa en tydlig koppling mellan blogg och domän utan att för den skull ta med dig nackdelarna till själva huvudsajten.
 4. Var ärlig
  Om du skapar ”topplistor” som enbart baseras på vad du själv får i fickan för att marknadsföra produkten eller tjänsten och inte hjälper besökaren så bör du ta dig en funderare på hur du ska lösa problemet för att bli ärligare.  Annars är du spam i Googles ögon och kommer att motverkas hårdare. Vid en manuell granskning ligger du pyrt till om du är affiliate och inte tillför något bra eller har rent mjöl i påsen.
 5. Var unik både i text och källkod
  Att du ska ha artikeltexter som du inte stulit från någon annan sajt är en självklarhet och allmänt känt i branschen.  Jag tror dock även att det underlättar att ha unik källkod. Att använda ett WordPress-tema som används av tusentals andra är dåligt om du strävar efter att få så bra förutsättningar som möjligt att synas.
 6. Struktur och indexering
  En sajt ska ha tydlig hierarki och navigation. Du bör även undvika att ”onödiga” sidor indexeras. Om du använder WordPress för att bygga en affiliatesajt så bör du vara medveten om att det skapas en massa skräp helt automatiskt. En webbplats behöver normalt inte taggar, attachmentlänkar till bilder och en massa andra variabler som indexeras.  Oftast räcker det med kategorier och sidor som på sin höjd oftast bara behöver paginering.Underskatta inte fördelen med att lära dig koda allt själv (PHP, mySQL, HTML och CSS  – då blir saker oftast som du vill och inget onödigt indexeras). Eftersom vi pratar om affiliatesajter så är det ju inga jätteavancerade funktioner du behöver heller.  På det här sättet får du dessutom kunskapen att implementera mer avancerade funktioner som du faktiskt kan betala någon annan för att skapa.
 7. Stå för det du gör och var ansiktet utåt
  Dina viktigaste projekt bör innehålla information om vem du är, vad du gör och hur man kommer i kontakt med dig. Det är du som ska vara ansiktet utåt. Du ska även engagera dig i diskussioner på nätet med din riktiga identitet.
 8. Skapa en story
  Att vara transperent med det du gör skapar ett intresse hos andra.  Samtidigt blir det enkelt att blogga om saker som är relevanta för det ämne du vill synas på. Om du skapar en intressantstory som fångar besökarens intresse så är det även ett första steg i att skapa relationer framöver.Hur din story ser ut beror helt på i vilken nisch du jobbar.  Skapar du en tråkig story så kan du lika gärna strunta i den.Ut med din story på Twitter, Facebook och Google+. Se till att få kontakt med dina läsare först.
 9. Engagera dig socialt* och bygg relationer
  Det här är inget som ger värde direkt, men över tid kommer du bygga ett personligt varumärke om du jobbar med kvalitet och är öppen med vad du gör och dessutom har en story. Våga prata om ditt projekt.  Folk får helt enkelt mer lust att hjälpa till om de förstår att du är på riktigt, gör saker på ditt eget sätt och anstränger dig. Det tar tid att förstå nyttan med att engagera sig socialt, och det är inte en garanterad vinnare och heller inte något som garanterar rankings om du gör ett kasst arbete, men att det kan ge dig en fördel i långa loppet är inget jag tvekar om det minsta.  I långa loppet skapar du ditt personliga varumärke och riktiga relationer och det är där värdet ligger. Läs gärna min blogg ”SEO 2013 är som lerduveskytte” som handlar om hur jag jobbat med sajten Smslånonline.se för att ta förstaplaceringar på SMS-lån utan att köpa länkar eller att jobba med länknätverk överhuvudtaget. Min fördel är att jag steppat in med en sajt som jag verkligen satsat på på alla områden och dessutom vågat skylta med vem som står bakom och fört en aktiv diskussion på Twitter och andra sociala medier för att bygga relationer. Addera dessutom att jag skänker 3 % av intäkterna till Barncancerfonden för att skapa extra värde och dessutom skattar allt i Sverige.  Eftersom riktiga personer skapar hänvisningar till mitt projekt och till min sajt Smslånonline.se och ingen annan jobbar så i den branschen är det ganska enkelt att sticka ut. Hitta en liknande nisch och jobba på samma sätt så har du din chans.Jag har faktiskt stuckit ut så mycket att en eller flera personer bestämt sig för att angripa min smslånsajt med spamattacker eftersom det är för jobbigt för dem att göra samma jobbiga resa som jag gjort för att ranka bra. T.o.m det gav mig positiv uppmärksamhet och perfekta inlägg för sms-lån tack vare att personer jag skapat relationer med valde att berätta om skiten som drabbade mig.Om vi säger så här: Kan jag få folk att prata om sms-lån så går det att få folk att prata om vad som helst. Det krävs dock en stor portion envishet.*= Med ”engagera dig socialt” menar jag inte på något sätt Facebook likes, Google plus likes, tweets  eller annat inom social media. Dessa nämnda har inte på något sätt någon direkt påverkan på din ranking i Google, däremot kan de indirekt skapa värde genom att dina fotspår på nätet uppfattas av fler personer och att de agerar på det. Med socialt engagemang menar jag först och främst att du har en aktivitet kring dig, dina projekt och din person i exempelvis en blogg som är starkt knuten till dig och som uppfattas som seriös.  Att du kommunicerar på nätet och att länkar skapas utav detta. Läs ”SEO 2013 är som lerduveskytte” för att läsa en komplett förklaring av vad jag menar.  Du kan läsa mina hypoteser kring SEO och varför sociala medier kan vara underskattade. Observera att det här är kontroversiellt och mest är tänkt som funderare snarare än fakta.  Jag tycker att folk diskuterar och testar själva för lite.
 10. Var inte girig eller snål
  Detta gäller exempelvis girighet inom sökmotoroptimering, innehåll och kommunikation.

  • Girig sökoptimering där du skapar innehåll bara för de största sökorden ser inte bra ut och kan ganska enkelt straffa sig.
  • När jag menar girighet inom innehåll menar jag att du inte behöver framställa ett kontroversiellt ämne som bättre än vad det är. Visa gärna två perspektiv för ditt ämne om du jobbar med något suspekt. Ljug inte och säg att allt är så jäkla bra hela tiden bara för att sälja mer.  Ingen går på det och din sajt ser bara sämre ut.
  • Girighet inom kommunikation är att alltid bara prata med andra för att du själv ska tjäna på det. Vem orkar med en sådan människa? Inte många. Var en normal människa, eller en konstig människa, men var för fasiken inte en girig jäkel!
  • Tänk på att snålhet överlag kan vara negativt för ditt projekts utveckling. Tid är pengar. Om det tar dig själv veckor eller månader att färdigställa något som du kan få klart på en dag genom att betala någon annan med bättre förutsättningar för att fixa det är valet inte svårt: fram med plånboken! Det tar mycket energi i längden att gräva ner sig i för komplicerade saker och din hjärna kommer att grillas om du håller på så.
 11. Använd i viss mån Googles tjänster
  Google vill veta allt om dig. Det är inget jag egentligen gillar, men jag tror att om du skapar en riktig profil och använder Google+ som en hub för dina seriösa projekt och om din författarinformation sitter på det som sprids och länkas till så kommer det även att synas i din rankings framöver. Jag tror att det redan gör det till viss del.  Använd även Webmaster Tools för gör  inställningar för din sajt samt få meddelanden om något knas händer med den. Google Analytics är ett mycket bra statistikprogram som jag själv är lite skeptisk mot. Orsak: vet inte, känns bara som att man ger bort alldeles för mycket information till Google.
 12. Bygg länkar
  Det är fortfarande viktigt att få länkar till din sajt för att synas. Genom att jobba på sättet jag beskriver ovan har du dock mycket enklare att i slutändan skapa starka länkar som kommer från riktiga personer med ordentliga webbsajter som ger lite tryck och får sajten stabil under en lång period.  Tack vare att du satsat på relationer under lång tid och eftersom folk förknippar det du gör med ”kvalitetsarbete” kommer du att ha betydligt bättre förutsättningar för att skaffa länkar. Det finns dessutom hur många möjligheter som helst att länka eftersom du jobbat så intensivt med både innehåll och story över en lång tid.Länkar är alltid svårt att få på naturlig väg men det är ju inget fel att ställa frågan ”Varför berättar du inte om mitt projekt på din blogg?” till en trogen läsare som gillar det du gör och dessutom har en egen blogg.  Har du byggt upp förtroende och jobbat med saker som personen uppskattat under en längre tid så har du helt plötsligt betydligt större chanser.  Om allt ovan som jag skrivit om fallit på plats så krävs det dessutom mycket färre länkar för att du ska ranka, anledningen till detta ger jag här.
 13. Förvänta dig inte för snabba resultat
  Bra sökmotoroptimering tar lång tid. För en nybörjare ännu längre.  Att få sajten att synas och att indexeras går ganska snabbt, men att synas på det du verkligen vill och i bra positioner tar lång tid. Schablonexempel: 6 månader för att ta hyfsat bra positioner. För toppresultat vanligtvis längre.Det kan vara bra att du testar att ”slarva” lite innan du försöker dig på min guide. Testa att bygga sajter och länka in dem så att du ser hur länkarna höjer dina sökresultat. Det är viktigt att du förstår länkars betydelse för utan länkar kommer du aldrig att ranka.

Fördelar med att jobba så här

 • Äkta närvaro är svår att fejka. Om du skapar relationer med aktiva personer med bloggar kommer du att ha enklare att bygga länkar som kommer från pålitliga källor i Googles ögon.
 • Ett större företag inom affiliatebranschen kommer att ha svårt att kopiera din arbetsmetod eftersom de oftast jobbar med mängdtillverkning av sajter och oftast har en process som mestadels fokuserar på länkar. Att ställa om sig tar tid och allt måste koordineras vilket kan vara en rejäl käpp i hjulen.  ”Ju fler kockar desto sämre soppa ” stämmer förmodligen in ganska bra.
 • Anställda inom affiliatebranschen brinner sällan speciellt mycket för sitt jobb. De som jobbar mot betalning för någon annan har inte lika mycket driv för saken som du får om du enbart jobbar åt dig själv. Det är nästan omöjligt att köpa äkta fokus och passion, speciellt eftersom ”billigt” och ”mängdtillverkning” är det som dominerar branschen. Ord som ”passionerad” och ”anställd” förekommer inte i samma mening någonstans i affiliatebranschen och att föreslå kvalitet inom affiliatebranschen är fortfarande samma sak som att svära i kyrkan J.
 • Det tar lång tid att komma igång. Det innebär även att det tar lång tid för andra att komma ikapp! Bara en sådan sak som att ställa om sitt arbetssätt och satsa på högre kvalitet enligt ovan är ett jäkla bök för dina konkurrenter.  Google ser ut att premiera personer som jobbar med innehåll just nu och det är relativt nytt. Företag går under och tvingas sparka folk pga detta. Det kanske förklarar spamattackerna som gjorts mot min smslånesajt med syfte att sänka den?  Läs om spamattack 1 där jag drog ner byxorna på den skyldige och spamattack 2 som jag fortfarande undersöker men har kommit långt i. If you can’t beat them…

När ska du inte jobba så här?

Inom nischer med lägre konkurrens. Finns det ingen konkurrens räcker det med innehåll och länkar för att ranka. Ingen idé att vara överambitiös alltså.

NordicInk

10 september • Annonsörer

Adtraction välkomnar NordicInk som annonsör!

NordicInk står för billiga bläckpatroner och lasertoner med snabba leveranser! Nordicink har alltid haft en lågprisprofil och vår idé är att alltid ha marknadens lägsta priser på bläckpatroner och lasertoner. De erbjuder både kompatibla produkter och originalprodukter.

Välkommen att bli NordicInk affiliate.

Från kvantitet till kvalitet inom smslån

27 augusti • Gästinlägg

Detta är ett gästblogginlägg av Erik Bergman. Erik jobbar heltid som affiliate, främst inom Bank & Finans.

Det är knappt ett och ett halvt år sedan vi byggde vår första sajt om smslån. Eller rättare sagt, våra första 15 sajter. Jag minns inte riktigt vilken det var som var först ut men vi provade en strategi som då visade sig vara väldigt effektiv.

Vi byggde små och väldigt nischade sajter i stil med sms-lån-direkt.com som då var helt fokuserade på sökordet ”sms lån direkt” med det enda målet att ranka på just den termen. Sidorna fick en enkel design med en klar och tydlig topplista och ett par sidor text inom ämnet. Planen var enkel, vi ville bygga sajter om varje enskilt sökord och se till att ta förstaplatsen på så många som möjligt.

Strategin visade sig väldigt framgångsrik och våra enkla sajter klättrade snabbt upp i sökresultaten på alla möjliga termer. Man hittade oss om man letade efter ”låna pengar snabbt”, ”sms lån utan uc” och i princip alla andra termer man kunde komma på. Våra små sajter fanns överallt. De exakta domännamnen i kombination med rätt länkar visade sig vara ett vinnande koncept.

Månad efter månad slog vi rekord och framgångssagan varade ungefär fram till årsskiftet men där tog ökningarna slut. Januari 2013 blev rekord men sedan dess har vi aldrig nått upp till samma nivåer igen. Anledningarna kan vara många men dels verkar Google börja fokusera mer och mer på större webbplatser och dels verkar domännamnet ha tappat lite av sin tidigare betydelse. Våra sajter finns fortfarande kvar på de flesta sökord men deras storhetstid har helt klart passerats.

Vad gör vi då i stället?

Tittar man på sajterna som ligger längst upp på de tyngsta sökorden så har de alla en sak gemensamt. De är stora sajter men mycket innehåll och de har fått mycket kärlek av sina grundare. En strategi som alltså helt skiljer sig från vårt tidigare sätt att arbeta men den dagen man slutar förändras den dagen går man bakåt.

För att anamma det nya tänket valde vi att köpa en riktigt bra domän, smslån.nu. På domänen har vi sedan skrivit recensioner av de flesta stora långivare, guider för vad man ska tänka på och artiklar om de olika typerna av lån som erbjuds. Sajten är långt från klar men det finns en tydlig bild av vart projektet ska och när vi ska nå dit. Målsättningen är att ha en långsiktig sajt som täcker upp all information som låntagarna behöver och därigenom förtjäna sin plats i sökmotorerna.

Det går fortfarande att tjäna pengar och driva trafik genom att bygga små och kortsiktiga sajter men om man har högre ambitioner än att tjäna en liten hacka den närmsta tiden så bör man absolut fundera på en större strategi.